Бранд стратегия – Личността на бранда

Надявам се предишната статия да Ви е била полезна и да Ви е нaкарала да се замислите в дълбочина относно това как Вашия бранд комуникира със света.

Tози път в статията ще поговорим кое е първото нещо, което трябва да се вземе предвид при съставянето и изготвянето на бранд стратегията. Кое е първото нещо, което определя кои сме ние като бранд?

В днешния свят, независимо в каква индустрия развиваме своя бизнес, конкуренцията е огромна и тя вече предлага нашия продукт/услуга на нашата аудитория. Именно това прави нашето разграничаване от другите компании толкова трудно.

Дали е така?

Има толкова много компании предлагащи се на пазара, които дори не се замислят, че тяхната такава трябва да има личност, визия, цели, мисия, ценности. А това точно е нещото, което привлича хората към теб, което ги кара да предпочетат името твоят продукт пред този на останалите. Понякога една обикновена снимка на служителите или основателите в сайта на дадена компания е в състояние на покаже на потенциалните клиенти, че тук работят хора, че предлаганото е направено е от хора и за хора. Личното отношение винаги разказва за това как една компания е отворена, прозрачна и създава у хората усещането, че именно тук те ще намерят това, от което имат нужда.

Друг начин да изкажете своите цел и ценостти е чрез Вашето име, слоган, изявления в социални мрежи и т.н. За да постигнете това успешно много точно и прецизно трябва да отсеете своя целева група. Именно това е ключът към Вашия бизнес успех. Ако все още не сте готови с определянето на своята аудитория, то написаните неща по-горе за момента няма да са ефективни за Вас.

Надявам се днешната статия да Ви бъде от полза и да Ви накара да се замислите относно бранд стратегията и нейната значимост в съвремения бизнес. Ще се радвам да споделите Вашето мнение и опит в коментар под статията. Ако имате нужда от консултация, съвет или просто „да си сверите часовника“, свържете се нас, за да поговорим за Вашия бизнес.

Симеон Ненов

Основател на Simplifix Studio

Social Media
Brand Identity
Web Design
Print Design
Look at you! You look beautiful today!